Get Adobe Flash player

De Europese Unie verschaft bijzondere subsidies aan scholen die meewerken aan internationaliseringsprojecten.

Wij vinden Europese samenwerking als hulpmiddel bij wereldoriënterend en multicultureel onderwijs heel belangrijk.

In deze samenwerkingsprojecten is er geen leerlinguitwisseling vooreien, maar wel krijgen leerlingen de kans om werkjes uit te wisselen met kinderen uit andere landen. Ze krijgen ook wel eens les van leerkrachten uit andere landen.

Onze leerkrachten krijgen de kans om schoolculturen in andere landen te leren kennen en er ook eens les te geven.

Op deze wijze leren kinderen, ouders en leerkrachten andere landen en culturen van binnenuit kennen. We dragen bij tot een meer verdraagzaam Europa.

Ons eerste driejarenproject eindigde in 2006. We werkten er samen met een school uit Roemenië, Finland, Spanje en Engeland.

We hebben in 2008-2010 een project over "Water" uitgevoerd met basisscholen uit Italië, Nederland en ons.

Enkele schooljaren geleden hadden we een heel schooljaar lang een Turkse leerkracht te gast op school, juf Cisel. Ze was afgestudeerd aan de universiteit van Adana in Turkije. Ze gaf aan al onze kinderen (vanaf de vijfjarigen) elke week een half uurtje kennismaking met de Engelse taal.
In 2009-2010 hadden we zo een juf uit Roemenië.

Schooljaar 2012-2013 hadden we juf Minna Tuovinen uit Finland een heel jaar te gast. Ze is afgestudeerd als master Engels en Zweeds aan de universiteit van Jyväskylä in Finland.

Indien er kandidaten zijn, is de kans groot dat er komende jaren nog Europese onderwijzers op onze school zullen vertoeven.

Copyright VBS Lebbeke 2015